allergieën bij honden

Allergieën bij honden + oplossingen!

“Help mijn hond is allergisch!” Allergieën bij honden komen vaak voor. Leer in dit artikel hoe je hiermee om kunt gaan!

Als huisdiereneigenaar wil je je lieve huisdier natuurlijk gezond en gelukkig houden. Helaas kunnen allergieën bij honden dit soms lastig maken. Het is belangrijk om te weten dat honden, net als mensen, allergieën kunnen ontwikkelen.

In dit artikel zullen we bespreken van welke soorten allergieën honden last kunnen hebben, welke symptomen optreden, hoe de allergieën worden gediagnosticeerd en behandeld, en hoe je allergieën kunt voorkomen.

Lees gauw verder om meer te leren over allergieën bij honden!

Soorten allergieën bij honden

Het is allereest belangrijk om te weten van wat voor allergieën honden last kunnen hebben. Als je hond allergisch is, is het wel belangrij om te weten wat voor allergie je hond precies heeft.

Allergieën bij honden kunnen worden onderverdeeld in drie categorieën: voedselallergieën, omgevingsallergieën en vlooienallergie-dermatitis. We gaan hieronder wat dieper op alle drie in.

1. Voedselallergieën

Voedselallergieën zijn allergische reacties op bepaalde soorten voedsel of ingrediënten. De oorzaken van voedselallergieën bij honden zijn divers, maar veel voorkomende allergenen zijn kip, rundvlees, tarwe, soja, maïs en zuivelproducten. Symptomen van voedselallergieën bij honden zijn onder andere braken, diarree, huidirritatie en jeuk.

Diagnose van voedselallergieën vereist meestal een eliminatiedieet, waarbij honden een voedingsbron krijgen die ze nog niet eerder hebben gegeten. Als de symptomen verdwijnen, is de kans groot dat de hond allergisch is voor een bepaald ingrediënt in hun vorige voedsel. Behandeling van voedselallergieën omvat het verwijderen van het allergeen uit de voeding van je hond.

Als je weet dat je hond een voedselallergie heeft, dan is de gemakkelijkste manier om hier vanaf te komen het veranderen van voer. Er zijn geweldige opties voor hypoallergeen voer op de markt, waardoor de symptomen van je hond snel zullen afnemen. We hebben hieronder een lijstje gemaakt van de beste opties.

Royal Canin Hypoallergenic Hondenvoer
Royal Canin Hypoallergenic Hondenvoer, vanaf - €27,66
husse hypoallergeen hondenvoer
Husse Hypoallergene Hondenbrokken, vanaf - €26,70
Bonacibo Dog Lam & Rijst - Hypoallergeen Hondenvoer
Bonacibo Hypoallergeen Hondenvoer - €23,50

2. Vlooienallergie-dermatitis

Vlooienallergie-dermatitis is een allergische reactie op vlooienbeten. Symptomen van vlooienallergie-dermatitis bij honden zijn onder andere jeuk, huidirritatie en haarverlies. Vlooienallergie-dermatitis wordt gediagnosticeerd door het vinden van vlooien of vlooienpoep op de hond. Behandeling omvat het bestrijden van vlooien op de hond en in huis, evenals het gebruik van medicijnen om de allergische reactie te behandelen.

Bekijk hier een blog over het verwijderen en voorkomen van vlooien bij honden.

3. Omgevingsallergieën

Omgevingsallergieën bij honden worden veroorzaakt door allergenen in de omgeving van de hond. Dit zijn dezelfde dingen waar mensen ook allergisch voor kunnen zijn.

Veelvoorkomende allergenen zijn pollen, schimmels, huisstofmijt en insectenbeten. Symptomen van omgevingsallergieën bij honden zijn onder andere jeuk, huidirritatie en oorinfecties.

Omgevingsallergieën bij honden worden meestal gediagnosticeerd met behulp van huid- of bloedtesten. Behandeling van omgevingsallergieën omvat meestal het vermijden van allergenen en het gebruik van medicijnen zoals antihistaminica en corticosteroïden. Ook zijn er geweldige supplementen op de markt de symptomen van deze allergie tegen gaan. Hieronder volgen de beste supplementen tegen alle allergieën bij honden.

Beste allergie supplementen voor honden:

1. Dog Optimal Anti Allergy Support

allergie supplement hond

Dog Optimal Anti Allergy Support is één van de beste allergie supplementen voor honden op de markt. Dit supplement pakt alle soorten allergieën aan bij honden. Dierenartsen raden dit supplement aan.

Geschikt voor meerdere allergieën en pakt alle symptomen aan

Dit product heeft een 100% natuurlijke en unieke samenstellen en biedt ondersteuning bij alle soorten allergieën.  Het is een top product voor elke hond die allergische reacties ervaart i.v.m. omgeving-, voedsel-, huid-, en seizoensgebonden allergieën.

Het pakt de symptomen van deze allergieën effectief aan, denk daarbij aan jeuk, overmatig krabben en bijten, veel niezen, geïrriteerde / waterige ogen, vachtverlies en een verlaagde weerstand.

100% natuurlijk supplement

Het product is op 100% natuurlijke basis en gebruikt ingrediënten als kurkuma, vitamine C, colostum, wilde zalmolie en probiotica. Deze rijke mix van ingrediënten zorgen ervoor dat de klachten bij je lieve huisdier snel zullen verminderen. Daarnaast is er een mix van diverse groenten toegevoegd aan het product ter ondersteuning van een gezond voedingspatroon en een gezond immuunsysteem. Denk hierbij aan wortel, zoete aardappel en rozemarijn.

Heerlijke smaak

Verder is dit supplement gemaakt in de vorm van een heerlijk koekje, waardoor je hond ervan zal smullen. Dit is wel zo makkelijk voor jou, want hierdoor hoef je geen moeite doen om het supplement bij je geliefde viervoeter binnen te krijgen.

– Animigo Anti-Allergie voor Honden

beste allergie supplement hond

Animigo Anti-Allergie is een andere geweldige optie om voor te gaan. Ook dit supplement werkt tegen alle soorten allergieën die en hond kan hebben.

Het is een hoogwaardig allergie supplement welke helpt bij een huid-, milieu- of voedselallergie bij je lieve huisdier. Deze volledig natuurlijke tabletten ondersteunen een sterk immuunsysteem om een allergische reactie en de gevolgen hiervan zoals jeuk op de staart, rug of poten te voorkomen.

Dit supplement is geschikt voor alle honden en smaakt lekker, waardoor je hond ervan zal smullen. Het bestaat uit 120 tabletten met kip- en baconsmaak. De tabletten zijn gemaakt met lijnzaad, kurkuma, druivenpit en meer. Ze zijn rijk aan omega 3, DHA en EPA.

Symptomen van allergieën bij honden

Symptomen van allergieën bij honden zijn onder andere huidirritatie, jeuk, oorinfecties, braken en diarree, en verstopte neus en ogen. Deze symptomen kunnen mild tot ernstig zijn en kunnen je hond ongemak en pijn bezorgen.

Huidirritatie en jeuk zijn de meest voorkomende symptomen van allergieën bij honden. Honden kunnen overmatig krabben en bijten op hun huid en vacht, wat kan leiden tot haarverlies, rode en geïrriteerde huid, en wonden. Oorinfecties kunnen ook voorkomen bij honden met allergieën, wat kan leiden tot hoofdschudden, krabben aan de oren en een onaangename geur.

Braken en diarree kunnen ook optreden bij honden met voedselallergieën. Verstopte neus en ogen zijn ook symptomen van omgevingsallergieën.

Diagnose en behandeling van allergieën bij honden

Soms is het makkelijk te achterhalen wat voor allergie je hond heeft, maar dit is zeker niet altijd zo. Als je denkt dat je hond een allergie heeft, is het dan ook altijd slim om een dierenarts te raadplegen. De dierenarts kan verschillende tests uitvoeren om te bepalen welke allergie je hond heeft.

Voor voedselallergieën kan een eliminatiedieet worden uitgevoerd om te bepalen welk voedsel de allergische reactie veroorzaakt. Bij omgevingsallergieën kunnen huid- of bloedtesten worden gebruikt om de specifieke allergenen te identificeren. Vlooienallergie-dermatitis kan worden gediagnosticeerd door het vinden van vlooien of vlooienpoep op de hond.

Behandeling van allergieën bij honden omvat meestal het vermijden van allergenen en het gebruik van medicijnen om de allergische reactie te behandelen. Medicijnen kunnen antihistaminica, corticosteroïden en immunotherapie omvatten. Bij voedselallergieën kan een verandering van dieet nodig zijn om het allergeen te vermijden. De supplementen benoemd in dit artikel kunnen ook zeer gunstig zijn bij het behandelen van de vervelende symptomen van allergieën bij honden.

beste hypoallergeen voer hond

Allergieën bij honden voorkomen

Het voorkomen van allergieën bij honden kan moeilijk zijn, maar er zijn stappen die je kunt nemen om het risico te verminderen. Vlooienbestrijding is een belangrijk onderdeel van de preventie van vlooienallergie-dermatitis. Het vermijden van allergenen in de omgeving van je hond kan helpen om omgevingsallergieën te voorkomen.

Gezonde voeding en lichaamsbeweging kunnen ook helpen om de gezondheid van je hond te bevorderen en het risico op allergieën te verminderen.

Conclusie

Allergieën bij honden zijn een veelvoorkomend probleem dat veel ongemak kan veroorzaken voor je lieve huisdier. Als je denkt dat je hond allergisch is, is het verstandig om een dierenarts te raadplegen voor een diagnose en behandeling. Met de juiste diagnose en behandeling, en preventieve maatregelen, kun je je hond helpen om gezond en gelukkig te blijven.

Veelgestelde vragen over allergieën bij honden

Hopelijk weet je nu meer over de verschillende soorten allergieën bij honden, wat de symptomen zijn en wat je eraan kunt doen. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen je hopelijk de antwoorden geven waarnaar je opzoek was.

– Is het mogelijk dat een hond van allergieën afkomt?

Hoewel allergieën bij honden niet altijd geneesbaar zijn, kunnen ze wel worden beheerd met de juiste diagnose en behandeling. In sommige gevallen kan immunotherapie helpen om de allergie te verminderen of zelfs te elimineren.

– Kunnen allergieën bij honden erfelijk zijn?

Ja, allergieën kunnen erfelijk zijn bij honden. Sommige rassen zijn gevoeliger voor bepaalde allergieën dan andere. Als een van de ouders allergisch is, is de kans groter dat de pup ook allergieën ontwikkelt.

– Kunnen honden allergisch zijn voor mensenhaar en huidschilfers?

Ja, honden kunnen allergisch zijn voor mensenhaar en huidschilfers. Dit kan leiden tot jeuk, huidirritatie en andere allergische symptomen. Als je hond allergisch is voor mensenhaar en huidschilfers, is het belangrijk om uw hond niet te laten slapen op je bed of bank en regelmatig schoon te maken om de hoeveelheid mensenhaar en huidschilfers te verminderen.

– Kan het veranderen van het dieet van een hond helpen bij allergieën?

Ja, verandering van het dieet kan soms helpen bij voedselallergieën. Het is belangrijk om eerst het allergeen te identificeren en vervolgens voeding te vermijden die het allergeen bevat. In sommige gevallen kan een eliminatiedieet helpen om het allergeen te identificeren en vervolgens kan een speciaal dieet worden voorgeschreven om het allergeen te vermijden.

– Kan stress allergieën bij honden verergeren?

Ja, stress kan allergieën bij honden verergeren. Stress kan leiden tot een verzwakt immuunsysteem, wat kan leiden tot meer allergische symptomen. Het verminderen van stress en het bieden van een rustige omgeving kan helpen bij het verminderen van allergische symptomen.

– Moet ik mijn hond naar de dierenarts brengen als ik denk dat hij een allergie heeft?

Ja, als je denkt dat je hond een allergie heeft, moet je je hond naar de dierenarts brengen. De dierenarts kan tests uitvoeren om de oorzaak van de allergie te bepalen en een behandeling voorstellen. Het is belangrijk om allergieën bij honden te behandelen om verdere complicaties te voorkomen.

– Kan het gebruik van huismiddeltjes allergieën bij honden behandelen?

Hoewel sommige huismiddeltjes verlichting kunnen bieden voor allergieën bij honden, is het belangrijk om de oorzaak van de allergie te achterhalen en te behandelen. Huismiddeltjes kunnen de symptomen tijdelijk verlichten, maar ze kunnen niet de onderliggende oorzaak van de allergie behandelen.

– Kunnen allergieën bij honden leiden tot andere gezondheidsproblemen?

Ja, allergieën bij honden kunnen leiden tot andere gezondheidsproblemen. Bijvoorbeeld, als een hond allergisch is voor vlooienbeten, kan overmatig krabben en bijten leiden tot huidinfecties. Als een hond allergisch is voor voedsel, kan langdurige blootstelling aan het allergeen leiden tot spijsverteringsproblemen en gewichtsverlies.

– Is het mogelijk dat een hond allergisch is voor zijn eigen haren?

Hoewel het zeldzaam is, kunnen sommige honden allergisch zijn voor hun eigen haren. Dit staat bekend als auto-allergie. Symptomen zijn onder andere huiduitslag, jeuk en roodheid. Behandeling omvat meestal het vermijden van triggers en het gebruik van medicijnen om de allergische reactie te behandelen.

– Hoe lang duurt het voordat allergieën bij honden verbeteren met de juiste behandeling?

De duur van de behandeling hangt af van de ernst van de allergie en de effectiviteit van de behandeling. Sommige honden kunnen na enkele weken verbetering zien, terwijl bij andere honden de behandeling enkele maanden kan duren. Het is belangrijk om geduld te hebben en de behandeling voort te zetten zoals voorgeschreven door de dierenarts.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart