vogelboeken


Vogelboeken: Top 7 gidsen en boeken over vogels!

Ben je opzoek naar de beste vogelboeken? Dan ben je hier aan het juiste adres! Het kiezen van een vogelveldgids kan een moeilijke beslissing zijn. Het volume aan keuzes dat beschikbaar is wanneer je naar vogelboeken gaat kijken, kan buitengewoon overweldigend zijn. Daarom hebben we in dit artikel enkele van de beste veldgidsen en vogelboeken uitgekozen waaruit vogelaars zouden moeten kiezen.

In dit artikel zijn 7 van de beste gidsen en boeken over vogels op een rijtje gezet. In deze lijst vindt je boeken voor zowel beginnende vogelaar als ervaren vogelaars. 

Top 7 vogelboeken

Hieronder volgen 7 van de beste gidsen en boeken over vogels. Lees de korte samenvattingen door om te ontdekken welk boek / welke boeken jouw het meeste aanspreken. Alvast veel leesplezier en succes met het spotten van de verschillende vogels!

1. De gewiekste vogelgids

Slim en eenvoudig vogels herkennen voor iedereen

Auteur: Nico de Haan

Prijs: €25,-

In deze vogelgids van Nico de Haan leer je via een handig nieuw systeem vogels herkennen. Dit is het ideale boek voor beginnende vogelaars. De indeling op kleur, vorm, leefgebied, gedrag en geluid maakt dat het veel gemakkelijker wordt om een vogel te herkennen en de juiste naam bij de juiste vogel te vinden.

Met zijn jarenlange ervaring met het geven van vogelcursussen voor de vogelbescherming als uitgangspunt, heeft Nico de perfecte methode gecreëerd om beginnende vogelaars op weg te helpen. Een onmisbare gids voor iedereen die op een eenvoudige manier vogels wil leren herkennen. Het boek bevat prachtige illustraties van vogel- en natuurschilder Elwin van der Kolk.

Klik hier om ‘De gewiekste vogelgids’ aan te schaffen.

2. Zakgids Vogels van Nederland en Belgie

Herkenning – kijktips – trefkans

Prijs: €17,50

Dit is de ideale vogelgids voor wandelingen en vogelexcursies. Het kleine formaat van dit boekje maakt het handig om hem mee te nemen. Het past in elke binnenzak en helpt je om alle algemene soorten broedvogels, zomeren wintergasten en doortrekkers in Nederland en België gemakkelijk te herkennen.

Deze vogelgids is de allereerste zakgids die exclusief gaat over vogelherkenning in Nederland en Belgie. Het bevat compacte en overzichtelijke informatie over de belangrijkste uiterlijke kenmerken, gedrag, zang en habitat. Je leert ruim 300 inheemse vogelsoorten doeltreffend herkennen.

Klik hier om de ‘Zakgids Vogels van Nedeland en Belgie’ aan te schaffen.

3. ANWB Vogelgids van Europa

Auteur: Lars Svensson

Prijs: €36,50

Een van de beste vogelboeken ooit gemaakt is de ANWB vogelgids. In de ANWB Vogelgids van Europa van auteur Lars Svensson, staan alle ruim 770 vogelsoorten die je in Europa kunt tegenkomen. Kenmerkend is dat van elke soort alle gegevens over habitat, verspreidingsgebied, geluid en voorkomen overzichtelijk op één tekstpagina staan, tegenover de afbeeldingen. Met een praktische opzet en meer dan 4000 gedetailleerde tekeningen in kleur is deze vogelgids de topper voor elke vogelliefhebber. Dit is al jaren de meest verkochte veldgids in de Benelux, en niet voor niets!

Klik hier om de ‘ANWB Vogelgids van Europa’ aan te schaffen.

4. De slimste vogelgids

Alle regelmatige broedvogels van België en Nederland

Auteur: Jan Rodts

Prijs: €29,99

Vogelgidsen kan je grofweg in twee groepen verdelen: enerzijds zijn er de gidsen voor de diehards, waarin de ongeveer 530 vogelsoorten van Europa worden beschreven aan de hand van tekeningen, anderzijds die voor beginners, meestal geïllustreerd met foto’s. Debuterende vogelkijkers hebben vaak moeite om in hun gids de vogelsoort terug te vinden die ze tijdens hun wandeling gespot hebben.

Deze veldgids is anders! Aan de hand van schitterende foto’s behandelt hij alle regelmatige broedvogelsoorten van België en Nederland, gerangschikt volgens lichaamsgrootte. Dankzij fijne pijltjes vind je in één oogopslag de karakteristieke kenmerken terug van elke vogel. De ideale gids dus voor elke vogelkijker, wandelaar en doorsnee natuurliefhebber.

Klik hier om ‘De slimste vogelgids’ aan te schaffen.

5. Tuinvogels op ware grootte

Auteur: Daniela Strauss

Prijs: €15,-

Dit boek leert je letterlijk alles wat je er te weten valt over tuinvogels. Het boek is gevuld met prachtige foto’s op ware grootte. Van het goudhaantje tot de wilde eend en van het koolmeesje tot de ekster. Met dit boek in de hand wordt het ontzettend gemakkelijk verschillende soorten vogels in je tuin te herkennen. Verwarring is praktisch onmogelijk, want Tuinvogels op ware grootte toont de gevederde tuinbewoners, zoals de titel je al doet vermoeden, op ware grootte. Het boek bevat 200 kleurenfoto’s en talrijke interessante weetjes.

Klik hier om het boek ‘Tuin vogels op ware grootte’ aan te schaffen.

6. Vogelatlas van Nederland

Auteur: Sovon

Prijs: €60,-

De Vogelatlas van Nederland, is samengesteld door Sovon, een erkende vogelonderzoeker van Nederland. Het boek toont de veranderingen en laatste stand van zaken m.b.t. de vogelpopulaties in ons land. Deze betrouwbare informatie wordt (ook internationaal) gebruikt voor actuele vraagstukken zoals klimaatverandering, natuurbeheer en landbouw. 

Het is een schitterend naslagwerk met fraaie foto’s en kaartjes en grafieken, waardoor je een inzicht krijgt in de actuele verspreiding van broedvogels en wintergasten en alle veranderingen daarin. Deze vogelatlas is een absolute must have voor zowel de algemene natuurliefhebber als professioneel geïnteresseerden. Dit boek is een prestigieus standaardwerk gebaseerd op 40 jaar vogelonderzoek.

Klik hier om de ‘Vogelatlas van Nederland’ aan te schaffen.

7. Alle vogels van Europa

860 soorten in 2200 foto’s

Auteur: Aurélien Audevard

Prijs: €29,95

Last but not least in de lijst met de beste vogelboeken: ‘Alle vogels van Europa’. Deze gids staat boordevol foto’s van hoge kwaliteit en is een echte aanwinst voor zowel beginnende als gevorderde vogelaars. Het boek is praktisch ingedeeld en gericht op herkenning in het veld. Per soort biedt deze gids talrijke foto’s en een heldere soortbeschrijving, maar ook beknopte informatie over zang, habitat en verspreiding.

Extra handig: het boekje bevat pijlen die aangeven op welke kenmerken je moet letten, en vergelijkende foto’s om sterk gelijkende soorten van elkaar te onderscheiden. Deze complete vogelgids van Europa beschrijft alle 860 soorten in woord en beeld.

Klik hier om het boek ‘Alle vogels van Europa’ aan te schaffen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart